Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Deadline


1 Πρόσφατα είδα στο DVD μια ταινία θρίλερ που με επαραξένεψε πολλά. Κατά την διάρκεια της,
ok, μπορώ να πω πως είχα την περιέργεια να δω την συνέχεια, πράμα που σπάνια παθαίνω με τις ταινίες.

Στην ταινία εν μια συγγραφέας η οποία μετακομίζει σε ένα παλιό σπίτι για να απομονωθεί τζιαι να εμπνευστεί, έτσι ώστε να ολοκληρώσει το βιβλίο της. Στο μεταξύ εν πολλά αναστατωμένη τζιαι ταλαιπωρημένη που τον πρώην της, ο οποίος εξαιτίας της βρίσκεται στην φυλακή.




Μετακομίζοντας στο σπίτι, σιγά σιγά ανακαλύπτει το παρελθόν του σπιτιού, το οποίο ξετυλίγεται μέσα από κινηματογραφικές κασέτες που βρίσκει η ίδια σε ένα από τα δωμάτια τζιαι βλέπει τες πάνω στο laptop της. Οι κασέτες περιέχουν βίντεος τραβημένα που την βιντεοκάμερα του άντρα που έμενε στο σπίτι με την σύζυγο του. Είχε μια εμμονή τούτος να τραβά κάθε στιγμή τους σε βίντεο. Το ίδιο περίπου εσυνέβαινε και στην ίδια. Ήταν και σκηνοθέτης αν θυμούμαι καλά τζιαι ήταν συνέχεια με μια κάμερα στο χέρι. Τέλοσπάντων, σιγά σιγά βλέπει ούλλες τες κασέτες. Προς το τέλος αντιλαμβάνεται ότι λείπει μια κασέτα, η οποία αποκαλύπτει το τέλος της τραγικής ιστορίας των ενοίκων του σπιτιού. Όταν την βρίσκει, ανακαλύπτει ότι ο άντρας έπνιξε την γυναίκα του στο μπάνιο τους τζιαι μετά έθαψεν την στον κήπο.




Σοκαρισμένη έψαξε για την νεκρή, στον κήπο του σπιτιού. Αργότερα, μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, εμφανίζεται πίσω της ο άντρας του σπιτιού. Μετά την δολοφονία της γυναίκας του, πελλανίσκει τζιαι νομίζει ότι η κοπέλα που βλέπει μπροστά του εν η γυναίκα του την οποία και … πνίγει στο μπάνιο του σπιτιού. Δεν τα εκατάφερε τελικά. Αν και επροσπάθησε, ωστόσο εμφανίστηκε το πνεύμα της γυναίκας του και τον εσκότωσε. Την κοπέλα βρίσκει μισοπεθαμένη στην μπανιέρα η μάνα της, η οποία ανησύχησε που δεν απαντούσε το τηλέφωνο τζιαι επήε να την έβρει.




Η γυναίκα του σπιτιού ήθελε μάλλον, μέσω της συγγραφέα, να βρεθεί ο τρόπος που επέθανε, για αν αναπαυτεί η ψυχή της, γιατί οι Αρχές εβγάλαν λάθος συμπεράσματα λόγω ψευδομαρτυριών. Η όλη ταινία σχοινοβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία γιατί η κοπέλα παίρνει ψυχοφάρμακα τα οποία κατά την διάρκεια της ταινίας ξεχνά να πιεί με αποτέλεσμα να μεν ξέρουμε εάν τούτα που βιώνει τζιαι βλέπουμε εμείς είναι προϊόν της φαντασίας της ή η πραγματικότητα.




Στο μεταξύ συμβαίνουν διάφορα μεταφυσικά γεγονότα… Κουνιούνται λάμπες, ακούουνται θόρυβοι, ψίθυροι, βρίσκει μηνύματα στο laptop της… Βέβαια τζιαι δαμέ εν κάπως συγχυσμένο γιατί μερικές φορές, αμέσως μετά βλέπουμε την να ξυπνά, άρα ήταν όνειρο όσα προηγηθήκαν… Το τέλος ήταν κάπως συγχυστικό γιατί ανακαλύπτουμε πως ότι έκαμε ο άντρας του σπιτιού με την κάμερα, έκαμνεν τα τζιαι η συγγραφέας με την μάνα της. Συγκεκριμένα, ο άντρας εβιντεοσκοπούσε την γυναίκα του σαν εκοιμάτουν τζιαι μόλις τούτη εξύπνησε είπεν της ότι κοιμάται πολλά γλυκά. Η ταινία τελειώνει με τον ίδιο τρόπο, μόνο που στην θέση του άντρα βρίσκεται η συγγραφέας τζιαι στη θέση της γυναίκας, η μάνα της.




Λόγω της περίεργης συσχέτισης και λόγω της περιγραφής της ταινίας στο cover, εμπήκα στο internet να ψάξω περισσότερο. Το μόνο δεδομένο που είχα ήταν το ότι:




Η Alice, μια νεαρή συγγραφέας, θα μετακομίσει σε ένα απομονωμένο βικτωριανό ανάκτορο για να ολοκληρώσει το σύγγραμμα της. Περίεργοι θόρυβοι και οράματα θα ξυπνήσουν την περιέργεια αλλά και τους χειρότερους φόβους της. Μια από τις τελευταίες ταινίες που ολοκλήρωση η Brittany Murphy λίγο πριν τον τραγικό θάνατο της.
. 
Η τελευταία πρόταση έκαμε με να θέλω να ψάξω για τον θάνατο της Murphy, η οποία ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωνε την συγγραφέα. Τζιαι δαμέ ήταν το μεγάλο σοκ. Μέσω της Wikipedia ήβρα ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός επέθανε μέσα στην μπανιέρα της, στο σπίτι που έμενε με τον σύντροφο της, ένα χρόνο περίπου μετά το γύρισμα του συγκεκριμένου έργου. Πέντε μήνες αργότερα επέθανε τζιαι ο σύντροφος της, με τα αίτια να παραμένουν ανεξιχνίαστα.




Η ίδια έπαιρνε ψυχοφάρμακα, όπως τζια στο έργο. Επέθανε επίσης σε μια μπανιέρα, πράμα που εκόντεψε να πάθει και στο έργο. Επίσης, στο cover της ταινίας απεικονίζεται μέσα σε μια μπανιέρα. Εκτός τούτου, στο έργο είχε μια άσχημη σχέση με τον σύντροφο της, πράμα που μπορεί να είχε τζιαι στην πραγματική της ζωή, μιας τζιαι ο θάνατος του συντρόφου της εσχετιζόταν πιθανότατα με τον δικό της (λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που εμεσολάβησε). Μπορεί κάτι να της έκαμε και να αυτοκτόνησε που τύψεις…




Πάντως τούντα προφητικά και τις συμπτώσεις κάπως φοούμαι τα… Συγχύζουν σε τζιαι παράλληλα κάμνουν σε κάποτε να συσχετίζεις γεγονότα της ζωής σου με γεγονότα που το έργο που ομοιάζουν και μετά σκέφτεσαι πως μπορεί και στην δική σου περίπτωση να έχουν παρόμοια κατάληψη τζιαι ότι έζησες τα για να προφητέψουν το τέλος σου… Δείτε την να φοηθείτε τζιαι εσείς. Αν σας πιάσει μανία καταδίωξης, ενεν τίποτε. Τζιαι εμέναν κάποιος άλλος θα με εκόλλησε!

.

5 σχόλια:

  1. Πολλά πιο spooky τζιαι που την ταινία. Βασικά η ταινία ένεν τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αν δεν κάνω λάθος είχα ακούσει στις ειδήσεις πριν αρκετές μέρες πως οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και η Μέρφι και ο σύζυγος της, πέθαναν λόγω μούχλας/μύκητων που υπήρχε στο σπίτι τους!
    Right??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω δεν γνωρίζω τίποτα! Ούτε ποια είναι καλά καλά ξέρω! Ηταν καμιά... σπουδαία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oson eperigrafes tin perigrafi tis tainias lalo pou mesa mou "akoma ena apo ta idia erga" meta pou eipes gia tin murphy etravises mou to attention mou.

    weird stuff!

    ΑπάντησηΔιαγραφή