Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Ναρκωτικά στην Κολομβία

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ευρέως γνωστό. Ξέρουμε ότι πάνω κάτω όλοι στις οικογένειες μας έχουμε έστω και ένα συγγενή που να είναι χρήστης ή βαποράκι των μεγάλων. Μπορεί να μεν εν συγγενής πρώτου βαθμού, μπορεί ναν δεύτερου, μπορεί ναν τρίτου. Μπορεί ακόμα ναν ένας γείτονας μας, ένας παλιός συμμαθητής μας, ένας σειράς μας ή ένας παλιός μας που το στρατό. Ακόμα και διάσημοι αστέρες είτε της μουσικής είτε του κινηματογράφου εκατηγορηθήκαν για χρήση. Από που να ξεκινήσουμε;
Britney Spears, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Michael, Boy George. Ακόμα και η Madonna… Στην τελευταία της βιογραφία, γραμμένη που τον αδερφό της, γράφει ότι έπαιρνε ναρκωτικά που τις αρχές της καριέρας της. Φανταστείτε τι κάνει σήμερα που βρίσκεται στο ζενίθ της…  

Σημασία βέβαια εν έχει ποιοι παίρνουν ναρκωτικά και πόσους ξέρουμε που το κάμνουν. Σημασία έχει το ότι ΟΛΟΙ ξέρουμε, πράμα που δείχνει ότι τα ποσοστά είναι αυξημένα.

Ξέρουμε επίσης ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν σωστοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, ελάχιστοι ασχολούνται σοβαρά, ελάχιστα κέντρα απεξάρτησης υπάρχουν και ακόμα και μέσα σε αυτά υπάρχουν τα ναρκωτικά!!!

Τυχαίνει δυο-τρεις φορές το χρόνο να ακούσουμε στις ειδήσεις για θανάτους από τη χρήση βαρετών ναρκωτικών (φαντάζομαι δεκάδες άλλοι δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας), γίνονται ακόμα τόσες εκπομπές στην τηλεόραση, γράφεται κανένα άρθρο σε καμιά εφημερίδα απλά και μόνο για να γεμίσει τα φύλλα της, αλλά ως τζιαμέ. Νομίζω πως σαν κράτος δεν κάμνουμε τίποτε και δεν γίνεται τίποτε. Είναι που τες περιπτώσεις που αφήνουμε το θέμα στην τύχη, στον Θεό, στο Σύμπαν και όπου ο καθένας πιστεύκει ότι μπορεί να βοηθηθεί.

Επειδή όμως πιστεύκουμε συνήθως εμείς οι Κυπραίοι ότι δαμέ στον τόπο μας συμβαίνουν χίλια μύρια σκατά και ότι όλα δαμέ εν χάλι μαύρο σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο που ούλλα παν ρολόι, ας προχωρήσουμε στο ζουμί της ανάρτησης μας.

Τόσα και τόσα χρόνια στην Κύπρο κυκλοφορούν τα ναρκωτικά. Τόσες και τόσες οικογένειες υποφέρουν, τόσες και τόσες οικογένειες εθρηνήσαν οικεία τους πρόσωπα, τόσες και τόσες συλλήψεις εγίναν, τόσα και τόσα ακούσαμε. Καμιά όμως φορά δεν έτυχε να συγκλονιστώ όσο εσυγκλονίστηκα με μερικές φωτογραφίες που έπιασα στο email μου πριν από λλίες ημέρες.

Στο email λοιπόν τούτο, υπάρχουν φωτογραφίες που… αφηγούνται το πως καταλήγει ένας ο οποίος προδώνει τα καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία… Ναι ναι, στην Κολομβία… International τα θέματα μας…

Οι εικόνες που ακολουθούν σοκάρουν, δείχνουν ένα άνθρωπο να κατακρεουργείται και να κατασπαράζεται από αετούς, οπόταν εάν δεν μπορείς να το αντέξεις… Go away…

narkotika 1 Η … ιστορία διαδραματίζεται λοιπόν σε μια περιοχή, λογικά απομακρυσμένη, στην οποία υπάρχουν αρκετοί αετοί. Αφού εσκοτώσαν το θύμα το εμεταφέραν στην συγκεκριμένη περιοχή. Εμπλέκονται τρεις ανθρώποι αρχικά.

narkotika 2 Ακολούθως βλέπουμε στα αριστερά ακόμα περισσότερους, παραπάνω που οκτώ. Στα δεξιά, οι τρείς μεταβαίνουν στο σημείο στο οποίο θα ολοκληρώσουν την… τιμωρία τους προς το θύμα. Τωρά γιατί κουβαλούν την μοτόρα αντί να τους κουβαλά, εν άλλου παπά ευαγγέλιο.

narkotika 3 Και ξεκινούμε. Αφού τοποθετούν το πτώμα ανάσκελα στο έδαφος, καρφώνουν ένα ξύλο, περνούν ένα ρούχο γυρώ που το λαιμό του και το δένουν πάνω στο ξύλο. Υπάρχει chance nα σηκωστεί να φύει το πρώμα δηλαδή; Εκτός και εαν είναι ζωντανός!

Untitled Αφού έλυσαν τα πόδια και τα χέρια του, αρχίζουν με ένα μαχαίρι να τον ξεσκίζουν. Μάλλον για να αντιληφθούν τα αρπακτικά την οσμή και να έρτουν.


narkotika 4 
Στο πρώτο τέταρτο της εικόνας βλέπουμε το θύμα ξεσκισμένο, ενώ στο δεύτερο τέταρτο είναι οι αετοί οι οποίοι εκατέφτασαν…
Στο τρίτο και τέταρτο μέρος της φωτογραφίας είναι το πτώμα το οποίο και έχουν κατασπαράξει. Αλλά ακόμα δεν είδατε τίποτε…

narkotika 5

narkotika 6
Συνεχίζουν μέχρι να μεν μείνει κα-θόλου σάρκα… Λες  τζιαι έχει που τον απελευ-θερωτικό αγώνα της Κολομβίας να φαν σάρκα… Όπως  μπορείτε να αντιληφθείτε, το μόνο που απέ-μεινε είναι ο σκε-λετός. Το κρανίο είναι ακόμα δεμέ-νο πάνω  στο ξύ-λο ενώ ο υπόλοι-πος σκελετός απ’ ότι φαίνεται εμεταφέρθηκε αλλού από τα αρπακτικά και ο ένας από τους εμπλεκόμενους στον φόνο τον μεταφέρει αλλού.

Τωρά, στις δύο εικόνες παρακάτω, βλέπουμε και εγώ δεν ξέρω ποιον, να παίζει… κρεατούθκια… Διασκεδαστικό παιχνίδι δεν λεω… Επιμορφωτικό και πέρα για πέρα εκπαιδευτικό. Τωρά γιατί το κάμνει τούτο το πράμα δεν μπορώ να καταλάβω και δεν έχω καμιά ιδέα. ΙΣΩΣ, λεω ίσως, να κάμνει διατριβή στο kasap-ing ο άνθρωπος… Καλή εκμάθηση να του ευχηθούμε αλλά μακριά από μας… Μακριά και αγαπημένοι…

narkotika 7 

narkotika 8 

Στο τρίτο τέταρτο της εικόνας είναι το μυαλό του ανθρώπου by the way… Τωρά εννα μου πεις… Αν είχε μυαλό εν θα επρόδωνε… Αλλά ΝΑ… ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ…Πέραν του χιούμορ τωρά… Λέμε λέμε για την Κύπρο αλλά τουλάχιστον εν έφτασε στους δέκτες και τα αφτιά μας μια τέθκοια αποτρόπαια είδηση. Όχι ακόμα τουλάχιστον… Αργά η γλήορα θα έρτει. Ας έλπίζουμε τούτο που είπαμε πάραπάνω… Μακριά από εμάς.Μερικά ερωτήματα για προβληματισμό…

- Με τέθκοιους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη μας, δίπλα μας, ανάμεσα μας, πόσο ασφαλής αισθάνεσαι;

      - Πόσες ευθύνες νιώθεις ότι έχεις για να κάνεις κάτι για να αλλάξει το κατεστημένο;

      - Τί μπορείς να κάμεις, αλήθκεια, για να αλλάξει κάτι;

- Πόσο βαθιά μπλεγμένος μπορεί ναν ένας άνθρωπος ώστε να συμπεριφερτεί με τούντον τρόπο σε έναν άλλον άνθρωπο… Και ας πούμε πως δεν ελυπήθηκε τον συνάνθρωπο του και την οικογένεια του; Πόσο πολλά αποκτηνωμένος εν ο ίδιος; Και… στο τέλος τέλος… Εν ανακάτσιασε να κάμει τούντο πράμα… Δαμε κοτόπουλο και δεν μπορώ να κόψω, πόσο μάλλον να…

- Τι να τους ονομάσεις τούντους ανθρώπους άμα ακόμα και η λέξη ‘‘ζώο’’ εν ακατάλληλη;

- Τι να ονομαστούμε εμείς άμα τούτοι οι ανθρώποι ονομάζονται ‘‘άνθρωποι’’ επίσης;Άλλες πληροφορίες

Τα ίδια συμβαίνουν και στο Μεξικό, όπου διαδραματίζεται πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών. Οι εικόνες στα ΜΜΕ αντί να αναφέρονται στον άλλοτε τουριστικό παράδεισο, αναφέρονται σε κουκουλοφόρους φονιάδες, σε στρατιώτες, αστυνομικούς, σε διαδηλωτές, εξοργισμένους κατοίκους, εκβιαστές και πτώματα πεταμένα στους δρόμους.

Πέρσι, σε διάστημα τριών ημερών, επτά άνθρωποι έπεσαν θύματα από πυροβολισμούς εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών για την κοκαΐνη, ενώ το 2008 σημειώθηκαν 6.200 δολοφονίες. Μέσα σε έξι μήνες η τιμή ενός κιλού ναρκωτικών διπλασιάστηκε φτάνοντας στα 50.000 δολάρια. Βέβαια σύμφωνα με ανακοινώσεις των Αρχών, η στρατηγική για την μετωπική επίθεση κατά του οργανωμένου εγκλήματος καταγράφει επιτυχίες.

Οι πληροφοριοδότες στον στρατό του Μεξικού αμείβονται με 5.000 δολάρια τον μήνα.

Πέρσι σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών, Αρθούρο Μελτράν Λεήβα με ακόμα τέσσερα μέλη του καρτέλ του, στο κρησφύγετο τους. Ήταν επικηρυγμένος έναντι του ποσού των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Ζωή σε λόγου μας.
Θέλοντας να δείξει την συμπάθεια του στον αγώνα κατά των ναρκωτικών στο Μεξικό, ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα παραχώρησε πέντε ελικόπτερα στις Αρχές. 

6 σχόλια:

 1. shocking!!!

  τουλάχιστον εν πεθαμένος ο άλλος άμαν του τα κάμνουν τούτα

  τί να πω... εν αρρωστημένες καταστάσεις, αρρωστημένα μυαλά, που τον πιο μικρό κρίκο ως την τζεφαλή της κλίκας.

  ο Θεός να σιέπει τζαι να γλέπει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. είδα το τυχαία σε βίντεο μάλιστα πριν μερικές μέρες. Διατελούσα σε έξαλλη/πανικοβλημένη/σοκαρισμένη κατάσταση έκτοτε. Εν ίσως το πιο σοκαριστικό πράμα που έχω *δει* - μέχρι το επόμενο που θα έχει και μωρά μέσα. Αυτό θα με αποτελειώσει.

  τα ερωτήματα σου εύστοχα.

  συμφωνώ με νεεριε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταλαβαίνω... Αν έχεις το βίντεο, shout it please...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι,αλλά κτήνοι με τέτοίο διεστραμμένο μυαλό που κουβαλουν.
  Δεν μπόρεσα να δω τις πλήστες φωτογραφίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλωσόρισες Οφελία! Όταν λες πως δεν μπόρεσες να τις δεις, εννοείς πως δεν άνοιγαν ή πως δεν το άντεχες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. to deutero,
  eimai sigouri pos dn tha mporousa na koimitho to vradi

  ΑπάντησηΔιαγραφή