Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ζητείται φιλία

Για τον Μικρό Πρίγκιπα, η λέξη φίλος είναι κάτι σαν ιερή. Το να έχεις φίλους - πραγματικούς φίλους - για αυτόν ενεν κάτι απλό, καθημερινό. Εστερήθηκε τους φίλους, για πολλούς μήνες... Για χρόνια. Και τούτο συνειδητά. Εν αννοίετουν εύκολα, έν επέτρεπε στον εαυτό του να χρίσει τόσο εύκολα κάποιον ως ''φίλο'' και αν και τούτο το πράμα εγύριζε εναντίον του, ωστόσο εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι έτσι.

Ίσως να φαίνεται λλίο υπερόπτης αλλά ενεν έτσι. Δεν το κάμνει τούτο επειδή έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ή επειδή νομίζει πως πρέπει ο άλλος ναν ΚΑΠΟΙΟΣ για να γινεί φίλος του...

Ο Μικρός Πρίγκιπας βλέπει παντού τούτες τες παρέες, τα φιλούθκια, τους κολλητούς... Ακούει ανθρώπους να αλληλοχρίζονται ως φίλοι και πάντα προβληματίζεται... ''Μα γιατί εγώ εν ειμαι μέρος καμιάς τέθκιας παρέας''; ''Γιατί εγώ εν έχω έναν άνθρωπο που να τον αποκαλέσω ''παρέα'' μου'';

Προσπαθόντας να απαντήσει στα ερωτήματα, δυσκολεύκεται...
- Άραγε να ψάχνω την τέλεια φιλία; Μα τί εν το τέλειο; Υπάρχει;
- Άραγε να πάσχω που κανένα που τούτα τα μοντέρνα τα... σύνδρομα της Ψυχολογίας και να μεν το εκατάλαβα;
- Άραγε να μεν είμαι πλασμένος για να έχω φίλους;

Που το κακό στο χειρότερο δηλαδή...

Γενικότερα είναι άνθρωπος που ψάχνεται και εν θεωρεί τα πάντα δεδομένα. Ειδικά στον τομέα των σχέσεων και της φιλίας. Ναι, όντως ψάχνει πάντα κάτι καλό αλλά όχι και σε τόσο βαθμό που ολόκληρα χρόνια να μεν μπορεί να έβρει ένα πλάσμα να μοιράσει τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του, τα ενδιαφέροντα του... τη ζωή του.

Ζώντας όμως μέσα στο κοινωνικό σύνολο, πάντα έβλεπε γύρω του ''ψευτο-σχέσεις'', ''ψευτο-φίλους''... Έβλεπε ανθρώπους συμφεροντολόγους, ανθρώπους εύκολους. Ανθρώπους που για τζίνους η φιλία ήταν κάτι τόσο απλό όπως το ''Έκαμες με add;''. Τόσο εύκολα εκάμναν φίλους...


Πολλοί που τούτους εκατάλαβε πως θάφκουν τον άλλο πίσω που την ράχη του και μπροστά του εν αρφούθκια. Άλλοι παίζουν το φίλοι αλλά την ώρα της ανάγκης ένεν τζιαμέ... Άλλοι, χρόνια ''φιλίας'' καταστρέφουν τα για το γκομενάκι ή ακόμα χειρότερα για μια παρεξήγηση...

Τούτα ουλλα εκάμαν τον να μεν ανοίουεται εύκολα, να λαλεί ''παρά με τούτους τους ψεύτικους ανθρώπους γύρο μου, καλύτερα μόνος μου. Και κάπου εννα βρεθεί τούτο το ΚΑΤΙ...''.
Ο ΚΑΠΟΙΟΣ που ελέαμε...  Μάλλον τελικά ψάχνει για τον ΚΑΠΟΙΟ.

Κάμνει όμως καλό του εαυτού του στην τελική ή μήπως βλάφτει τον; Το να μεν έχεις εναν άνθρωπο κοντινό (εκτός που την οικογένεια σου, εννοείται) και να είσαι στα ζενίθ της εφηβείας σου και τούτο επειδή εγνώρισες ψεύτικους ανθρώπους και απλά δεν τους καταδέχεσαι, στο τέλος της ημέρας οφελεί σε ή βλάπτει σε;

Τελικα πόσο εύκολο ένει να έβρεις τούτο τον κάποιο στην Κύπρο του 2009;
Μικρέ Πρίγκιπα;

.

19 σχόλια:

  1. σκέφτομαι κάποτε παρόμοια

    απαντώ την αγγελία σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Κύπρο του 2009 δύσκολα (ένας μήνας έμεινεν) αλλά στην Κύπρο του 2010 μπορεί να τα καταφέρεις!

    Η δική μου συμβουλή - επειδή ούτε εγώ κάμνω φίλους εύκολα, και είπαν μου και εμέναν ότι είμαι σνομπ... - είναι να μήν απαιτείς πολλά από τους άλλους. Μάθε να παίρνεις το λίγο που μπορούν να σου δώσουν, όταν μπορούν να σου το δώσουν. Και δίνε και εσύ ανάλογα.

    Όταν έρθει η στιγμή που θα φτιάξεις πιο στενές φιλίες θα το καταλάβεις, και θα επενδύσεις κι εσύ χρόνο και φαιάν ουσία για να τες χτίσεις. Πχ μερικές φορές άτομα που είχα στον κύκλο των γνωστών μου και δεν επιδιώξαμε να φτιάξουμε φιλία έγιναν αργότερα κολλητοί. Είναι ζήτημα τύχης.

    Άρα, καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μικρός πρίγκηπας καλώς ή κακώς είναι μόνο ένα παραμύθι. Και το πιο ωραίο είναι εκείνο με το λυπημένο τέλος...είναι το μόνο που σε βάζει σε πειρασμό να το πιστέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. --> Κουνούπι, η αισιοδοξία και η ελπίδα σώζουν ζωές! Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή, θεωρώ την σοφή και θα την έχω κατά νου. Ελπίζω να φανεί βοηθητική.
    Για τη στιγμή που μιλάς ανυπομονώ αφάνταστα. Ευχαριστώ! :)

    --> Μαριαμαριλένα, αν και έδωσα το όνομα ενός ήρωα/παραμυθιού στο μπλοκ, ωστόσο οι σημειώσεις που περιλαμβάνει (που δεν ειναι και πολλές) και όσες θα ακολουθήσουν στο μέλλον (που νιώθω ότι θα είναι πολλές) δεν θα έχουν καμία σχέση με το παραμύθι, ούτε με τον ήρωα! Πάρε το "LittlePrince" ώς ένα απλό ψευδώνυμο!
    Ευχαριστώ και εσένα για το comment. Για μένα που ξεκινώ τώρα το blogging, έχει μεγάλη σημασία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. --> Ρίτσα (προς στιγμής επροσπέρασα σε)!
    ''Απαντώ την αγγελία σου''. Για ποια αγγελία μιλάς; Εννοείς ότι δίνεις απάντηση/σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση;

    Υ.Γ.: Είναι ωραίο να νιώθεις πως κάποιοι ανθρώποι νιώθουν κάποια πράγματα όπως τα νιώθεις και εσύ και σκέφτονται με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο. Ας είναι και κάποτε! Δίνει χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Welcome to the world of blogging! Δυσκολος καιρός για πρίγκιπες λέει ένα κομμάτι.. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι ανθρώπινες σχέσεις περνάνε κρίση και εναπόκειται σε εμάς να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και την αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλωσόρησες.
    Γενικά πιστεύκω ότι η φιλία εν που τα πιο δύσκολα πράματα για να έβρεις, όι στη κύπρο, γενικά, τζιαι ζηλεύκω τζίνους που την έχουν.
    Καταλαβαίνω τι εννοείς.
    Εδυσκολεύτηκα τζιαι γω αρκετά με τις φιλίες τζιαι τζίνο που έχω απλά να σου πω εν ότι μεγαλώνοντας τα πράματα εν καλύττερα. Γιατί πιάνεις την τατσιά τζιαι αρκέφκεις τζιαι σίζεις. Με λλία λόγια φιλτράρεις. Τζιαι μεν ανησυχείς, έσιει τζι'άλλους τζαμέ έξω που εκάμαν το σίζμαν επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Tinkerbell...

    Δρακουλίνα, χαίρομαι για την κατανόηση! Εν μου αρέσκει και ιδιαίτερα η ιδέα της τατσιάς... Εν συμβιβασμός νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. You didn't quite get my point νομίζω.
    Φιλτράρισμα in terms of people, not words.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω εξέλαβα το κάπως σας... αν και δεν θα βρίσκω ανθρώπους όπως αυτούς που πραγματικά ψάχνω, να επιλέγω τους καλύτερους και να προσαρμόζομαι και να συμβιβάζομαι με αυτό που βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εν ακριβώς το αντίθετον που λαλώ. Θκιαλέεις ποιοι σου κάμνουν τζιαι ποιοι όι τζιαι παρετάς να συμβιβάζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα το θέμα εν ότι τωρά εν συμβιβάζομαι. Εν βρίσκω ανθρώπους που να μου κάμνουν και έτσι είμαι κάπως... απομονωμένος... Ο Μικρός Πριγκιπας δηλαδή, όη εγώ. Η μέθοδος της τατσιάς εν μπορεί να λειτουργήσει στον Μ. Πρίγκιπα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η φιλία, όπως κάθε άλλη σχέση, για να πετύχει θέλει συμβιβασμούς. Πρέπει να συμβιβάζεις τα θέλω σου με τις ανάγκες του άλλου, να δείχνεις κατανόηση άμαν αλλάσσουν τα δεδομένα σου...

    Τούτα λαλεί σου τα κάποια που έσιει φίλες κολλητές εδώ και χρόνια, αλλάξαν οι ζωές μας, απογοητεύτηκα πολλά σε πολλές φάσεις, αλλά πρέπει να προσπαθώ συνέχεια, αν θέλω να τις κρατήσω, επειδή υπάρχει αγάπη. Τζι εννοείται πρέπει να θέλει τζαι να προσπαθεί τζαι ο άλλος. Όσον μεγαλώνουμε τζαι μεγαλώνουν οι ευθύνες, εν πιο δύσκολο να κρατήσει μια φιλία νομίζω. Ελπίζω να διαψευστώ.

    Βρες άτομα που να σε σέβουνται, το πιο σημαντικό. Αν έσιετε κοινά τζαι περνάτε καλά αλλά δε σε σκέφτεται τζαι δε σε υπολογίζει, τότε εν μπορεί να είναι φίλος. Καλή επιτυχία!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίο το comment σου και βεβαίως το συμμερίζομαι απόλυτα. Συγχαρητήρια που τα καταφέρνεις :)
    Τί εννοείς ότι απογοητεύτηκες πολλά όμως, αφού ακόμα έχεις τες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ούφφου εν θέλω να κλαφτώ πάλε. Απλά να σου πω ότι κάθε φορά που εβρίσκαν φίλο εχανούμαστε. Τωρά εκάμαν οικογένεια τζαι για να τες δω πρέπει να πάω εγώ σπίτι τους. Για καφέ, ποτό έξω ούτε λόγος πλέον.

    Τέλοσπάντων, ξέρω ότι αγαπούν με, αγαπώ τες τζι εγώ, φταίω τζι εγώ που χάνουμαι μόλις δω ότι βρίσκουν κάτι άλλο...

    Γι αυτό σου λαλώ, δύσκολο πράμα... Αλλά αν αγαπάς τζαι συμβιβάζεσαι τζαι προσπαθείς τότε βρίσκεις αγάπη τζαι φιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιε θκιεβάζεις με που με θκιεβάζεις... Βάρμε και στην παρακολούθηση. Εβαρέθηκα να έχω μόνο 5 αναγνώστες τζιαμέ... Τέσσερις δηλαδή γιατί ο ένας εγώ είμαι! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εν έβαλα ότι παρακολουθώ κανένα βλογ!

    προσθέτω τα στο βλογ μου τα βλογς που διαβάζω ("Άλλα Βλογς"). Έβαλα σε. Αν κάμω ποττέ λίστα (διότι τωρά εν έχω ώρα) με τζείνα που παρακολουθώ θα σε βάλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή